Prosjekt: «Kortreist mat»

Med ein oppvekst prega av poteter, frukt, bær og «eige» pinnekjøtt har eg lenge hatt lyst til å få te noke der eg bur også. Ikkje det at sauer har vore eit alternativ, men noko som kan dyrkast i hagen. Endeleg har eg fått moglegheita då vi har ein stor og flott hage som har fått prøve seg på mitt vesle prosjekt: «Kortreist mat»

Kjekt å sjå at potetplantane vekse…

Noko av det eg opplevde på visning i fjor før vi kjøpte huset var akkurat denne moglegheita til å dyrke noko frå starten av. Eg sette difor i gang i vår med poteter, gulrøter, salat og grasløk. Ja og so prøvde eg meg på brokkoli.
Så har no månadane gått, og eg har vore like spente på å sjå korleis plantene utviklar seg dei gongene eg har vore borte ein periode.

Dei fyrste potetene eg tok opp i for gårs.

Konklusjon per 23. august er flotte poteter, litt salat og nokre små baby gulrøter. Brokkolien og grasløken har eg bomma fullstendig med, og eg trur eg veit årsaka. Det meste handlar jo om kor gode forhold dei får til å utvikle seg. Det fekk ikkje dei to sistnemnde.

Jada, mykje å leve på her:):)

Det har iallfall kome litt «kaninfor» opp og fram.:)

Til neste år har eg funne ut at eg lyte skifte ut jorda og gjødsle meir. Og so har eg lyst å prøve meg på jordbær, då eg har ei jente som elskar desse bæra. Vel, ho likar eigentleg det meste, men får ho jordbær stråler auga.

Springerinneklem

P.S
Mor redda grasløken med å kome med ei full » busk» til blomsterbeddet. Så grasløken er inntakt……:)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s