«–Å sjå trent ut, betyr ikkje at du er trent»!

Eg hugsar det godt. Fekk så mange kommentarar på kor fit eg såg ut.

–Blodårene dine struttar, Kristin. 
–Sjekk den bicepsen og tricepsen då. Kva er det du gjer for å bli så fit?  
– Fy flate, den vil eg ha også…..

Uff, ikkje den beste «medisinen» å høyre når psyken er heilt koko. Desse kommentarane «smaka godt» for spiseforstyrringa, men for den ekte Kristin var det slett ikkje bra……

Og kva var det eg klarte i styrkerommet med desse struttande blodårene?

Svært lite…..Joda eg gjorde det eg kunne, men samanlikna med slik eg er i dag ( 15 kg tyngre) så løftar eg x- antal gongar meir enn då eg knapt åt. Ja, hadde ei økt på torsdag kor eg løfta 50kg i benken x 15 gongar…..Og det med ein sunn kropp som et det den vil, og som får næring.

Eg hugsa med gru alle desse kommentarane over kor trena eg såg ut då eg heldt på som verst. Når eg tenkjer på det i dag får eg ein dårleg følelse, men korleis i all verda er ikkje kroppspresset i dag. Det er heilt vanvittig. Jenter og gutar langt ned i 12-13 års alder blir påverka. Hadde eg sjølv vore 12 år hadde eg aldri tenkt på dette, men i dag er det så annleis. Det er eit heilt anna samfunn. Eit heilt anna press – i alle endar.

Sjølv kjenner eg på dagens press. Ikkje mest for meg sjølv, men for barna mine. Eg tenkjer med gru på kva som ventar. Heldigvis er det ei god stund til det vil vise seg….Og i løpet av den tida er det mi oppgåve og gjere dei så sterke som mogleg. At dei to små skal være sterke nok til å stå i mot det forbaska presset i alle kantar.

Springerinneklem

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s